PMMA vloeren

De PMMA acrylaat - polymethylmethacrylaat - vloer is een industriële vloer. Deze vloer is elastisch, scheur overbruggend en vloei- en afvalstof dicht.  Daarnaast resistent tegen zuren of chemicaliën en bestand tegen warm water en hoge of lage temperaturen.  Het is duurzaam, slijtvast en zwaarbelastbaar. Voldoet aan de HACCP-eisen en is uitermate geschikt voor horeca. PMMA vloeren worden toegepast op bijvoorbeeld gallerijen, wasstraten of garagebedrijven. PMMA acrylaat vloeren in combinatie met vloerverwarming is geen probleem. Een bijkomstig voordeel is dat 2 uur na het aanbrengen van de laatste laklaag de vloer beloopbaar is.


Kenmerken Acrylaat gietvloeren zijn:

  • Naadloos
  • Elastisch
  • Scheur overbruggend
  • Vloei- en afvalstof dicht
  • Goed resistent tegen zuren, chemicaliën en warm water
  • Goed bestand tegen hoge en lage temperaturen
  • Duurzaam en slijtvast
  • Zwaar belastbaar
  • Een kunststof gietvloer van pmma voldoet aan de HACCP-eisen. Verder zijn deze kunststof vloeren volledig vloeistofdicht, leverbaar in vele kleuren, bestand tegen een groot aantal chemicaliën en bijzonder slijtvast. Als u op kwaliteit wilt staan, kiest u voor Acrylaat gietvloeren / industrievloeren
  • Productiebedrijf vloerenDe industriële productievloeren zijn uitermate geschikt voor productiebedrijven. De vloeren zijn vloeistofdicht, bestand tegen verschillende chemicaliën, erg makkelijk te reinigen en ze zijn kras, slag- en stootvast. Ook zijn onze industriële productievloeren uiterst hygiënisch.

VoedingsindustrieDe Kunststof vloeren zijn uitermate geschikt voor bedrijven waar een hygiënische omgeving noodzakelijk is. deze gietvloeren voldoen aan de Europese richtlijnen voor de voedingsmiddelenindustrie 93/43/EG. Vloeistofdicht PBV en HACCP gekeurd volgens Cur 43 normen.

vandaar dus bijzonder goed voor gebruik in de horeca / grootkeukens. de keukenvloeren zijn duurzaam, elastisch, snel te leggen, nagenoeg onderhoudsvrij, goed beschermd tegen schade (de vloer is zeer snel te repareren)

Epoxy vloeren


Epoxy vloeren worden doorgaans in drie lagen aangebracht, de primer laag, als stofbinder van de ondergrond alsmede de chemische hechtbrug voor de volgende laag.

een schraplaag, epoxy gemengd met vuur gedroogd zilverzand zodat het zand in de onderliggende oneffenheden zakt en de hars bovenop komt drijven.
 als [voor] laatste de Epoxy vloer als toplaag, welke in de door de eindgebruiker in de juiste kleur uitgekozen.
omdat Epoxy altijd in hoogglans eindigt, kan gekozen worden voor een matterende blanke lak, dit is echter niet noodzakelijk.
De Epoxy vloer kan in iedere RAL en NCS-kleur, in betonlook en/of ingestrooid met flakes (glitters) worden gemaakt.

Kenmerkend bij het aanbrengen van Epoxy is dat er geen matterende lak hoeft worden toegepast. Ook zal een Epoxy vloer gaan verkleuren onder invloed van UV. Deze dingen maakt Epoxy aantrekkelijk in prijs. Bij oplevering glanst de Epoxy bijzonder, in gebruik zal de vloer worden bekrast en een matte uitstraling krijgen. Epoxy is bikkelhard en geschikt voor zwaar gebruik en heftruck verkeer. Uitermate geschikt dus voor werkplaatsen, magazijnen en bijvoorbeeld schuren en loodsen.

pmma vloer
gietvloer
vloer
horecavloer
pmmavloer
gietvloer
pu vloer
epoxy vloer

Polyurethaan / Pu vloeren

De aan te brengen Pu vloer gebeurd in meerdere lagen. We beginnen hier ook met de primer en een schraplaag, omdat deze twee de perfecte basis vormen voor het uiteindelijke eindresultaat. Deze lagen zorgen er namelijk voor dat er in de uiteindelijk Polyurethaan geen ontluchting meer kan optreden waardoor er geen gaatjes kunnen ontstaan tijdens het droogproces. Vervolgens gieten we de Polyurethaan erop. Uiteindelijk wordt de glanzende Polyurethaan toplaag gelakt met een ( desgewenst) matterende lak.

Net zoals bij Epoxy is Polyurethaan mogelijk in iedere RAL en NCS-kleur, in betonlook (twee door elkaar) en/of ingestrooid met flakes (glitters).

Polyurethaan is zacht en flexibel: de kans op scheurvorming is klein en de mate van krasgevoeligheid laag. Let wel, een gietvloer is NOOIT krasvast. Deze eigenschappen maakt een Polyurethaan vloer uitermate geschikt voor woningen en kantoren.

Verkleurende PU gietvloer of niet

Een verkleurende Pu gietvloer komen we helaas nog vaak tegen. Bij de ene kleur is het al snel zichtbaar bij een andere kant het jaren duren.  Het heeft alles te maken met het soort pu gietvloer.Een term die we vaak tegenkomen in de wereld van de gietvloeren is alifatisch en aromatisch.  Wat houd dat precies in en hoe heeft dat invloed op de keuze die u moet gaan maken als bijna nieuwe gietvloer bezitter.

Verkleurende Pu gietvloer en niet verkleurend.

De kop van deze alinea verraad het al een beetje, het grote verschil tussen aromatische gietvloeren en alifatische gietvloeren.  De aromaat is sneller onderhevig aan verkleuren als de alifaat. Dit komt door de harder van de komponenten. Een gietvloer bestaat namelijk uit een hars en een harder. Bij Pu is de harder over het algemeen een bruine vloeistof. Dit veroorzaakt ook sneller verkleuring onder invloed van UV. Nu denkt u natuurlijk; maar over de gietvloer komt toch de beschermende PU-Lak? En ja dat is ook inderdaad wel zo, alleen door zijn transparantie kan deze het uv niet geheel tegenhouden. Dit is vooral bij de betonlook varianten een issue.

Hars /Harder

Bij de speciale PU, de alifatische, is de harder een transparante vloeistof, waardoor het proces van verkleuren veel langer duurt.  Bij hele lichte vloeren of kleuren die gevoelig zijn voor verkleuring is het dus wijs om de alifatische Pu gietvloer te kiezen. Helaas wel wat duurder in aanschaf. Een andere tip zou kunnen zijn de vloer af te lakken op kleur. Dus over de aromatische Pu gietvloer een uv bestendige kleurlak te zetten. Dit beschermt de vloer ook van verkleuren en is eigenlijk nog minder krasgevoelig, dan een alifatische Pu gietvloer die blank is afgewerkt.

Niet bij alle kleuren is het noodzakelijk om per se voor de alifatische Pu gietvloer te gaan, donkere kleuren bijvoorbeeld zijn toch niet snel geneigd te verkleuren. Het is zaak u hierin goed te laten informeren als u tot een kleurkeuze komt. 

meest voorkomende kleuren

meest voorkomende kleuren